Staropramen dále renovuje značku, mění sklenice

čtvrtek, 14. března 2013, 15:31 Aktuality MediaGuru

Staropramen pokračuje se změnami vzhledu své značky. Změna začala loni v lednu představením nového loga a následnou výměnou milionů lahví. Letos jsou na řadě nové sklenice, které pivovar mění po osmi letech. Vyznačují se ostrými rysy, robustní podstavou a elegantním tvarem štítu. Pro posílení vizibility značky je na nich umístěné výrazné vertikální logo. Historii pivovaru připomíná embosovaný symbol „S“ na dně sklenic i letopočet založení 1869.

Stejně jako loňská změna lahví v maloobchodu, i letošní výměna skla by měla kromě funkčních benefitů a posílení image vyvolat zájem spotřebitelů a přinést potřebný impulz do segmentu gastronomie.

„Naše zadání designérům bylo jasné. Navázat na unikátní design lahve a dotvořit tak kolekci ikonických obalů Staropramene. Zároveň ale vytvořit sklenici funkční a praktickou,“ říká ke změně Eva Prajsová, manažerka značky Staropramen.

Návrh nového skla vzešel od designérů agentury Unity. Nové sklenice byly prací holandského týmu designérů pod vedením designového ředitele Olofa Ten Hoorna, hlavním designérem byl Erik Amsing.

„Provzdušněnou variantu nového loga Staropramen, kdy jsme štít z 2D grafické podoby převedli do reliéfní 3D podoby, jsme použili, abychom docílili moderního vzhledu nových sklenic Staropramen s potřebným důrazem na kvalitu zpracování,“ okomentoval vytvořený tvar Olof Ten Hoorn.

Pro výrobu nových sklenic byla vybrána firma SAHM.

-kch-