Začal rebranding banky Volksbank na Sberbank

středa, 06. března 2013, 07:06 Aktuality MediaGuru

Ke dni 28. února se společnost Volksbank přejmenovala na Sberbank. Nová značka je tak formálním zakončením prodejního procesu, který proběhl mezi vlastníky Volksbank International AG a představiteli mezinárodní bankovní skupiny Sberbank.

Při této příležitosti spustila banka nové webové stránky a zahájila komunikaci prostřednictvím profilu SberbankCZ na Facebooku. Za každého nového fanouška se společnost zavázala vysadit ve spolupráci s ekologickou organizací Čmelák nový strom.

Postupně dojde i k rebrandingu všech 23 poboček banky, které budou současně i modernizovány do nového vzhledu. První pobočka po názvem Sberbank CZ byla otevřena v ulici Na Příkopě 24. Součástí pobočky je také internetová a iPad obslužná zóna, touchscreeny či interaktivní hodnocení bankéřů přímo na přepážce. Designový interiér je navržen v duchu Physical Brand Design italským studiem Crea International.

V prostoru je také v provozu internetová kavárna. „Zónu internetové kavárny lze použít jako ojedinělý prostor pro interakci s bankovními specialisty na menší konferenci či semináře, nebo jako platformu pro firemní klienty k networkingu,“ uvádí Renata Němcová, vedoucí marketingového oddělení Sberbank CZ. Součástí koncepce interiéru je zároveň integrace prvků smyslového marketingu – na zákazníka působí například vůně a hudební kulisa vyvinuté exkluzivně pro Sberbank CZ.

Pobočka Sberbank v ulici Na Příkopě 24

Interaktivní hodnocení bankéře přímo na přepážce

Přestože dochází ke změně názvu a vlastníka, zůstává Sberbank CZ bankou založenou podle českého práva s licencí udělenou Českou národní bankou. Jediným akcionářem Sberbank CZ je Sberbank Europe AG se sídlem ve Vídni, dceřiná společnost skupiny Sberbank Rusko.

-kch-