Dove nasadí nové spoty z kampaně za skutečnou krásu

středa, 17. dubna 2013, 01:07 Reklama MediaGuru

Unilever přichází s novou verzí televizních spotů, které před devíti lety zahýbaly marketingovou scénou.

Společnost Unilever, pod kterou patří značka Dove, připravila nové televizní spoty, které jsou součástí kampaně „za skutečnou krásu“ (Real Beauty). Na obrazovkách se začnou objevovat od začátku příštího týdne.

Kampaň za skutečnou krásu Dove odstartoval v roce 2004. Ve spotu, který odhaloval umělost a manipulaci vznikajících obrazů krásy, dal do kontrastu krásu, spočívající v ženské přirozenosti. Spot a celý koncept kampaně, který byl oceněn na různých soutěžích (mj. se nejvýše umístil i na nejprestižnějším reklamním festivalu v Cannes), se stal jedním z nejvýznamnějších počinů současného marketingu.

Nové verze spotů ukazují pět žen, které jsou dotázány, jak se líbí samy sobě. Díky kresbám pak vznikají záznamy jejich výpovědí, které jsou následně srovnávány s tím, jak tyto ženy vidí jiní lidé. Ukazuje se, že tyto obrazy jsou mnohem hezčí, než obrazy, které si ženy vytvářejí samy o sobě. „Když jsme schopny vidět krásu v jiných, proč ji nevidíme v nás?,“ zní dotaz na závěr spotu, který končí větou: „Společně můžeme změnit to, jak ženy svoji krásu vnímají“.

 

Spot Dove Evolution z roku 2004

-mav-