Konference Digimedia bude letos 13. června

pátek, 19. dubna 2013, 07:19 Aktuality MediaGuru

Osmý ročník mezinárodní konference Digimedia 2013, která se i letos koná pod záštitou ministrů průmyslu a obchodu (MPO) a kultury (MK), proběhne ve středu 13.června 2013 v kongresovém sále České televize.

V těchto dnech se finalizují členové panelů z řad domácích a zahraničních odborníků. I letos se pořadatelé z AČRA MK soustředili na vytvoření tří panelových diskuzí: dvě budou věnovány televizi a jedna letos poprvé rozhlasu, jehož digitalizace právě začíná. K tradičnímu partneru konference Digimedia, České televizi, se tak letos přiřadil Český rozhlas. Na konferenci mají mít své zástupce i komerční subjekty působící na českém trhu, organizátoři se chtějí věnovat byznys modelům vysílání.

Do Prahy by měl např. přijet zástupce britské BBC Worldwide, jehož prezentace na téma „Proč je model veřejnoprávní TV ve Velké Británii efektivní?“ by se měla dotknout i modelu, kdy dceřiná společnost BBC vytváří svou komerční činností prostředky pro program veřejnoprávní TV. Jörn Jensen z Norska bude prezentovat mj. i to, jak digitalizace rozhlasu, ušetří státu peníze na budování vlastních informačních zařízení.

-mav-