Značka Vodafone se objeví v názvu stanice metra

čtvrtek, 25. dubna 2013, 10:44 Aktuality MediaGuru

Madrid přejmenuje jednu ze svých hlavních stanic metra Sol na Sol Vodafone na základě reklamní dohody s britským mobilním operátorem. Dohoda mu v době recese vynese miliony eur, oznámili ve středu oficiální činitelé, které citovala agentura AFP.

Regionální vláda uvedla, že i zbytek druhé trasy madridského metra, která je na mapě vyznačena červeně, což je i firemní barva Vodafonu, ponese jméno firmy po dobu tří let trvání smlouvy. "Je to vůbec poprvé v Evropě, co celá linka metra mění jméno na základě komerční dohody, což přináší nové formy zisku," napsala vláda v prohlášení.

Nápisy na stanici Sol budou změněny na Sol Vodafone od 1. června a celá linka se změní na Trasu 2 Vodafone od září. Tuto trasu denně používá asi 122.000 cestujících.

Vchod do stanice Sol je v centru španělské metropole Madridu na náměstí Puerta del Sol, symbolickém srdci protestů obyvatel proti způsobu, jakým španělští politici v posledních letech řeší ekonomickou krizi.

Mluvčí metra, který si nepřál být jmenován, AFP sdělil, že společnost dostane během tří let tři miliony dolarů, což roční zisky metra z reklamy zvýší o deset procent.

-čtk-