Agenturou roku je Y&R Praha. Mezi mediálními zvítězila OMD

úterý, 14. května 2013, 21:12 Reklama MediaGuru

Absolutním vítězem soutěže Agentura roku 2012 se stala Y&R Praha. Mezi mediálními agenturami zvítězila OMD.

Agenturou roku 2012 se stala reklamní agentura Young and Rubicam Praha. Uspěla v soutěži pořádané společností Blue Events ve spolupráci s odborným měsíčníkem Strategie a s Asociací komunikačních agentur (AKA). Zástupci oceněné agentury spolu s vítězi dalších kategorií převzali ceny dnes večer v pražském Paláci Žofín.

Jedním z kritérií, podle něhož se pořadí agentur určovalo, byly získané body z mezinárodních i tuzemských soutěží kreativity a efektivity reklamy. Dalším měřítkem byla výkonnost společnosti. Image agentur pak měřil výzkum mezi třemi stovkami největších zadavatelů reklamy, který provedly výzkumné firmy Millward Brown a STEM/MARK.

V kategorii Mediální agentury roku 2012 se umístily na první příčce OMD, na druhém místě agentura Médea a třetí byla společnost MediaCom.

Přehled vítězů

absolutní vítěz Y&R Praha
ceny za úspěchy v soutěžích Kaspen/Jung von Matt
skokan roku Mather
cena redakce Strategie Viral Brothers
mediální agentura roku 2012 1. místo - OMD
2. místo - Médea
3. místo - Media Com

Individuální ocenění AKA

Best of Best - Art Director Marco Antonio do Nascimento (Y&R)
Best of Best - Copywriter Daniel Joseph  (Y&R)
Best of Best - Kreativní tým Marco Antonio do Nascimento (Y&R)
Best of Best - Kreativní ředitel Jaime Mandelbaum (Y&R)

Cenu za nejlepší image převzala agentura Kaspen/Jung von Matt. Skokanem roku se staly Mather a TBWA. Cenu redakce časopisu Strategie získala agentura Viral Brothers.

Do TOP 5 Agentury roku se vedle vítězné Y&R Praha, jež získala také Cenu za úspěchy v soutěžích, dále probojovaly Kaspen/Jung von Matt, Mark BBDO, Ogilvy&Mather a Saatchi & Saatchi.

Svá individuální ocenění rozdala také spolupořádající Asociace komunikačních agentur, která ocenila pracovníky Y&R, a to postupně v kategoriích Art Director - Marco Antonio do Nascimento, Copywrighter - Daniel Joseph (Y&R), Kreativní tým - Marco Antonio do Nascimento (Y&R) a Daniel Joseph (Y&R) a Kreativní ředitel - Jaime Mandelbaum (Y&R).

Úterní vyhlášení výsledků soutěže Agentura roku 2012 následovalo po celodenním odborném kongresu Marketing Management 2012, který představil kreativní kampaně předních světových i tuzemských firem. Záštitu nad soutěží převzal vydavatelský dům Mladá fronta.