Beckham končí, jeho značka je za 20 mil.USD

sobota, 18. května 2013, 07:20 Aktuality MediaGuru

Žádný jiný profesionální fotbalista se zatím nemůže pochlubit účastí na dvanácti reklamních kampaních jako David Beckham. Jaký dopad bude mít jeho odchod do fotbalového „důchodu” pro jeho sponzory?

Průměrný roční příjem 12 milionů liber, angažmá v klubech Manchester United, AC Milán, Real Madrid LA Galaxy, Paris ST Germain. Mediálně známá manželka Victoria, neustálá pozornost bulváru. Za dvanáct let své kariéry se nyní 38letý sportovec objevil v celkem 12 reklamách pro značky Sainsbury’s, Adidas, Diet Coke, Emporio Armani (spolu s manželkou) či  H&M,  a další. Byl rovněž olympijským ambasadorem pro Samsung a pózoval na titulní stránce Elle, vůbec první titulce s mužem v historii tohoto časopisu. Střihl si také sekundovou roli ve filmu Blafuj jako Beckham z prostředí ženského fotbalu.

Před rokem, ještě před začátkem LOH v Londýně, ocenil časopis Forbes značku Beckham na 20 milionů dolarů a zařadil ho na 4. místo za golfisty Tigera Woodse a Phila Mickelsona a  tenistu Rogera Federera .

Nyní, když světoznámý záložník ohlásil konec závodní kariéry, je nasnadě otázka, co se stane se značkou Beckham.  To závisí ve velké míře na jeho budoucím působení, spekulace zatím hovoří o návratu do Los Angeles, jak potvrdila vedení klubu Major League Soccer.

-mpl-