ČRo Plus pokryje vysíláním větší sídelní města

pátek, 24. května 2013, 08:46 Aktuality MediaGuru

K rozšíření vysílání Českého rozhlasu Plus využije ČRo podle generálního ředitele Petera Duhana své vysílače. Uvedl to v pořadu  Interview ČT24. Řekl, že se chce s tímto projektem soustředit hlavně na větší města kvůli posluchačské náročnosti.

„Našimi vysílači jsme schopni pokrýt větší města, především Prahu, Brno, Ostravu. Protože tam, kde jsou vysoké školy, tam, kde jsou státní instituce, tak tam jsou i posluchači tohoto náročného projektu. Tento projekt nemůže počítat s masovým posluchačem, ale počítá s posluchačem mimořádně náročným."

Peter Duhan rovněž uvedl, že páteří regionálního vysílání Českého rozhlasu budou studia v Brně, Plzni a Českých Budějovicích. Právě tam lidi poslouchají regionální rozhlas nejvíce, zmínil. Na celkovém počtu posluchačů se podílejí až šedesáti procenty.

Celoplošná stanice Český rozhlas Plus vznikla integrací stanic ČRo 6, Rádio Česko a Rádio Leonardo letos v březnu. Vysílá denně od 16:00 do 24:00. Posluchačům nabízí analytickou publicistiku, komentáře, diskuse i interaktivní pořady.

-mav-