MF přidala do online formátu VideoAd formulář

pondělí, 20. května 2013, 13:01 Aktuality MediaGuru

Vydavatelství Mladá fronta ve spolupráci se společností Grape Media doplnilo dosavadní videoformát VideoAd o možnost vložení registračního formuláře. VideoAd s registračním formulářem je vhodný pro zadavatele, kteří disponují klasickými televizními spoty. Na libovolném webu vydavatelství Mladá fronta lze streamovat video spoty ve vysokém rozlišení, a to i na webech, které nedisponují vlastním video obsahem.

Například reklamním zadavatelům z řad automobilek tak formát umožňuje získávat tzv. leady, tedy kontakty na potenciální zákazníky prostřednictvím objednávek testovacích jízd. Tato kombinace byla poprvé na českém internetu využita letos v první polovině května společností Auto Palace, která na českém trhu zastupuje značku luxusních vozů Infiniti. VideoAd Rollband s kreativou limitované edice Infiniti FX „Black and White“ se zobrazoval mimo jiné na zpravodajském webu E15.cz.

Kampaň vedle přímých kontaktů na zájemce o zkušební jízdy zaznamenala i nadprůměrný click-rate. „Díky tomuto formátu jsme zjistili, jak účinné může být v rámci internetové kampaně na luxusní vozy užití videa,“ řekl Petr Bernat, marketingový manažer Auto Palace. Dalším zadavatelem, který tuto inovaci na webech vydavatelství Mladá fronta využil, je Škoda Auto s kampaní na novou Octavii, reklama se v polovině května zobrazovala na webu AutoRevue.cz.

-mav-