Svora je v TV Metropol šéfredaktorem vlastní tvorby

středa, 22. května 2013, 15:46 Aktuality MediaGuru

Šéfredaktorem vlastní tvorby TV Metropol se stal Přemysl Svora (47). Zodpovědný je za zpravodajství i redakce lifestylových magazínů, které fungují systémem dramaturgických skupin.

Svora byl v TV Metropol od března šéfredaktorem zpravodajství. Předtím nějakou dobu působil jako vedoucí dramaturg televize Pětka, která ale z ekonomických důvodů ukončila vysílání letos v únoru.

Novinář a publicista Svora má za sebou řadu zkušeností z tuzemských televizí. V minulosti pracoval mimo jiné jako programový ředitel TV Barandov. Dříve působil také v televizi Nova nebo jako šéfredaktor zpravodajství Regionální televizní agentury (RTA). Je rovněž autorem kontroverzní knihy Sedm týdnů, které otřásly Hradem o Václavu Havlovi a jeho manželce Dagmar.

Součástí personálních změn v TV Metropol je nedávný odchod Denise Gaidoše, který v Metropoli pracoval jako programový ředitel a šéfredaktor zpravodajství. Výkonnou a programovou ředitelkou televize se již dříve stala Kateřina Černá. Šéfdramaturgem je Martin Černý.

Televize Metropol se pod novým majitelem vrací k plnohodnotnému vysílání. Na začátku roku se kvůli problémům s hospodařením ocitla v insolvenčním řízení. V únoru se dohodla s vydavatelstvím Mladá fronta na převzetí obchodních a výrobních činností televize, a to prostřednictvím dceřiné společnosti MF TV.

Signál TV Metropol pokrývá celou Prahu a přibližně dvě třetiny Středočeského kraje, celkem tedy až 2,15 milionu obyvatel.

-čtk-