ÚOHS řeší prodej Centrum Holdings firmě Economia

středa, 29. května 2013, 12:02 Aktuality MediaGuru

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal zkoumat prodej internetové společnosti Centrum Holdings, která provozuje například zpravodajský server Aktuálně.cz, vydavatelství Economia miliardáře Zdeňka Bakaly. Úřad zahájil řízení o povolení fúze. Informaci o tom zveřejnil na svém webu.

Kromě Centrum Holdings má vydavatelství Economia převzít kontrolu ještě nad teplickou společností Webfarm. Vyplývá to z oznámení, které na úřad zaslala Economia. Úřad by o povolení spojení firem měl rozhodnout do jednoho měsíce.

Podle dřívějších informací transakce nezahrnuje podnikání Centra mimo ČR. Kupní cenu strany nezveřejnily. Spojením vznikne společnost s ročním obratem přes jednu miliardu korun. Společná firma bude svým obsahem schopna zasáhnout tři a půl milionu lidí, což představuje více než polovinu internetové populace v Česku.

Cílem dlouhodobé strategie Economie je transformovat vydavatele především ekonomického tisku v digitálního a technologického lídra mezi tuzemskými mediálními domy, uvedlo vydavatelství v dubnu v tiskové zprávě.

-čtk-