Zadavatelům se nelíbí umísťování reklam na FB

čtvrtek, 30. května 2013, 15:24 Aktuality MediaGuru

Facebook čelí nevoli významných zadavatelům, kterým se nelíbí jeho způsob umísťování reklamy. Jak informoval deník New York Times, své reklamní kampaně stahuje z Facebooku například japonská automobilka Nissan či britská stavební společnost Nationwide. Protestují tak proti tomu, že se jejich reklamy objevily na stránkách s nepřijatelným obsahem, například na profilech oslavující násilí na ženách. Aktuální vlna nevole se vzmohla poté, co nezisková organizace Women, Action and the Media minulý týden veřejně vyzvala Facebook, aby zakázal nenávistné projevy namířené proti ženám.

Facebook na svém oficiálním blogu přiznal, že jeho systém pro identifikaci a odstranění projevů nenávisti nedokázal pracovat tak efektivně, jak by si přál.  Zároveň přislíbil, že bude dané nedostatky řešit proškolením svých týmů, kteří se nenávistným a urážlivým obsahem zabývají.

Zadavatelé však žádají zejména technologické řešení, které by zajistilo, aby se jejich reklamy nezobrazovaly na stránkách s nepřijatelným obsahem. Aktuální způsob umístění reklam totiž odráží pohyb individuálních uživatelů spíše než obsah stránek, na kterých se reklama objeví.

-kch-