Cannes: Kampaň pro Apple je nejlepší tiskovou reklamu

středa, 19. června 2013, 21:31 Reklama MediaGuru

Středa byla na festivalu v Cannes věnována kategoriím Press, Cyber, Design a Radio. Kampaň Hloupé způsoby, jak zemřít získala třetí Grand Prix.

Ve středu 19. června byly na reklamním festivalu v Cannes vyhlášeny vítězné kampaně v dalších kategoriích – Press, Cyber, Design a Radio.

V kategorii Press, kde byla bronzem oceněna i česká agentura Young & Rubicam, si Grand Prix odnesla americká agentura TBWA\Media Arts Lab za svou kampaň na iPad mini pro Apple.

Cenu za nejlepší rádiový spot byla dána australské agentuře McCann za kampaň Hloupé způsoby, jak zemřít (Dumb Ways to Die), která tak získala již třetí Grand Prix. V pondělí byla oceněna v kategorii PR a Direct.

Grand Prix v kategorii Design získala německá agentura Serviceplan za The Selfscan Report – zprávu o udržitelnosti společnosti Auchan.

V kategorii Cyber získaly Grand Prix dvě kampaně. První z nich byla americká kampaň Vnitřní krása (The Beauty Inside), kterou připravila agentura Pereira & O’Dell pro klienty Intel a Toshiba. Kampaň spočívala ve filmově-sociálním experimentu, který se odvíjel od  scénáře, v němž se hlavní postava Alex probouzí každé ráno jako jiný člověk a jednoho dne se zamiluje. Přes sociální média se do experimentu zapojilo na 100 dalších Alexů, kteří pomohli vykreslit jeho vnitřní krásu.

Druhou Grand Prix v kategorii Cyber získala americká agentura Draftfcb za svou kampaň Oreo Daily Twist pro společnost Mondelēz International. Na oslavu 100. výročí značky připravila každý den originální vizuál se sušenkou Oreo, který byl sdílen na sociálních médií.

Na konci týdne budou zveřejněny shortlisty v posledních kategoriích Film, Titanium and Integrated, Film Craft a Branded Content & Entertainment Lions, kde mají Češi celkem 13 přihlášek.

-kch-