ČRo vyhlásil zakázku na měření poslechu

čtvrtek, 20. června 2013, 18:27 Aktuality MediaGuru

Český rozhlas chce znát chování posluchačů svých celoplošných stanic Radiožurnál a Dvojka. Připravuje kvůli tomu veřejnou zakázku na měření poslechu, která má rozhlasu pomoci s případnou úpravou programu. Vyplývá to z informací zveřejněných ve Věstníku veřejných zakázek.

Průzkum by podle předběžných informací měl začít letos v září a trvat jeden rok. Předpokládaná hodnota nadlimitní veřejné zakázky je 5,5 milionu korun bez daně z přidané hodnoty, informovala Lenka Novosádová z Českého rozhlasu.

Panely pro každou stanici bude tvořit 200 lidí, kteří mají odpovídat posluchačskému rozložení podle posledních známých výsledků výzkumu Radio Projekt. Vedle toho se bude měřit také chování posluchačů dalších celoplošných stanic na vzorku minimálně 300 lidí. Výsledky budou dodávány zhruba jednou týdně a budou umožňovat sledování poslechu v takzvaném minutovém profilu.
Podle pravidelného průzkumu Radio Projekt, který provádějí agentury STEM/MARK a Median, jsou Radiožurnál a Dvojka nejposlouchanějšími stanicemi veřejnoprávního rozhlasu. V celkovém žebříčku se umístily za soukromými rádii Impuls, Frekvence 1 a Evropa 2.

-čtk-