Fénix uvádí láhve od mladých designérů

čtvrtek, 27. června 2013, 06:30 Aktuality MediaGuru

Značka pšeničného piva Fénix uvádí edici lahví, které nesou svébytný design od mladých českých designérů. Designy vznikly v rámci projektu Fénix Ateliér, který vyzval všechny kreativní výtvarníky a spotřebitele, aby se zapojili do soutěže o nejlepší design etikety. Mottem soutěže bylo „Fénix ti dává prostor“. Úkolem nebylo navrhnout klasickou pivní etiketu, ale takzvaný „sleeve“, jímž je potažená celá láhev.

Do Ateliéru se přihlásilo více než 400 českých mladých talentům, z nichž odborná porota pod vedením hudebníka a designéra Milana Caise, známého ze skupiny Tata Bojs, 12 finalistů. Celkové vítěze mezi finalisty pak určilo hlasování fanoušků Fénixe na Facebooku. Vítězi se stali Ivan Štindl, Patrik Sobek a Václav Havlíček, kteří získali atraktivní cenu v podobě vlastního uměleckého ateliéru na rok a finanční odměnu 20 000 korun.

„Jsme rádi, že samotní představitelé cílové skupiny si navrhli design – vlastně sami pro sebe. I pro nás to byla nová a zajímavá zkušenost. Teď máme skvělý design lahví, díky kterému můžeme zvýšit zájem o pivo Fénix v klubech, barech, kde na designu taky záleží,“ říká marketingový manažer Fénixe Luděk Baumruk.

-kch-