Grafika Radia Wave oceněna na evropské soutěži

pondělí, 10. června 2013, 16:48 Aktuality MediaGuru

Stanice Českého rozhlasu Wave uspěla se svou loňskou kampaní Děláme vlny v mezinárodní soutěži European Design Awards v Bělehradě. Nejvyšší ocenění v kategorii Plakátová série za grafické ztvárnění získali její autoři Olga Benešová a Radek Sidun. Porota složená ze zástupců evropských grafických časopisů a institucí ocenila originalitu a jednotnost konceptu.

Za vizuální koncept této stanice autoři již dříve získali páté místo na Czech Grand Design v kategorii Grafický designér roku 2012.

Novou vizuální podobu Radio Wave představilo loni v květnu. Zahrnuje image stanice, hudební a publicistické pořady z programu i koncerty a akce, jako jsou Radio Wave Live Sessions a Radio Wave Stimul festival.

Součástí kampaně je putovní výstava velkoformátových portrétů osobností současné kulturní scény, mezi nimiž jsou například designér Maxim Velčovský, spisovatel Jaroslav Rudiš, hudebník Jaromír 99, rapper Vladimir 518 a herečka a zpěvačka Kateřina Winterová. Do konce června je k vidění v Brně v pasáži Divadla na Orlí a v klubu Fléda, kde také 18. června Radio Wave připravuje další z koncertů série Live Sessions, tentokrát s kapelami PZH a Deaths.

-čtk-