„Hloupé způsoby, jak zemřít“ bodují i na Film Lions

sobota, 22. června 2013, 21:31 Reklama MediaGuru

Festival Cannes Lions rozdal ceny v posledních kategoriích. Australská kampaň „Hloupé způsoby, jak zemřít“ ovládla i prestižní kategorii Film.

Mezinárodní festival Cannes Lions končí. V sobotu 22. června vyhlásil vítěze posledních kategorií. Ocenil kampaně v kategorii Film, Film Craft, Branded Content & Entertainment a Titanium and Integrated. Po vyhlášení vítězů ve zbývajících kategoriích je jasné, že absolutním vítězem letošního 60. ročníku Cannes Lions se stala australská kampaň Hloupé způsoby, jak zemřít (Dumb Ways to Die) od agentury McCann, která získala celkem pět Grand Prix. K nejvyššímu ocenění v kategoriích Direct, PR, Radio v sobotu další dvě: Grand Prix v kategorii Film a Integrated.

V kategorii Branded Content & Entertainment bodovala americká kampaň Vnitřní krása (The Beauty Inside), kterou připravila agentura Pereira & O’Dell pro klienty Intel a Toshiba. Kampaň spočívala ve filmově-sociálním experimentu, který se odvíjel od  scénáře, v němž se hlavní postava Alex probouzí každé ráno jako jiný člověk a jednoho dne se zamiluje. Přes sociální média se do experimentu zapojilo na 100 dalších Alexů, kteří pomohli vykreslit jeho vnitřní krásu. Stejně tak kampaň Vnitřní krása bodovala i v kategorii Film, kde získalo všech šest epizod tohoto seriálu ocenění Grand Prix Campaign, a Cyber.

V kategorii Film Craft si Grand Prix odnesla britská agentura 4creative za svou kampaň Seznamte se se superlidmi (Meet the Superhumans), kterou natočila u příležitosti loňských Letních paralympijských her pro televizní kanál Channel 4.

V rámci kategorie Titanium and Integrated se udělují dvě Grand Prix. Tzv. Integrated Grand Prix, kterou letos získala již výše zmíněná australská kampaň „Hloupé způsoby, jak zemřít“, oceňuje integrované kampaně. Titanium Grand Prix zase oslavuje práci, jež do reklamního průmyslu vnáší průlomové myšlenky, která je natolik provokativní, že zpochybní reklamu samotnou a ukáže nový směr. Letos Titanium Grand Prix získala brazilská kampaň Real Beauty Sketches, kterou vytvořila agentura Ogilvy pro značku Dove společnosti Unilever.

-kch-