Pokračování Kriminálky Staré Město uvede ČT 9. září

středa, 05. června 2013, 12:30 Aktuality MediaGuru

Pokračování seriálu Kriminálka Staré Město, které natáčí Česká televize (ČT) ve spolupráci se slovenskou RTVS, obě televize uvedou 9. září. ČTK to řekli tvůrci seriálu, jehož natáčení se dnes z Bratislavy přesunulo do centra Prahy. Na place byli mimo jiné herci Saša Rašilov a Miroslav Donutil, kteří v seriálu ztvární nové postavy.

Rašilov hraje policejního přidělence na ambasádě, který na Slovensku pomáhá řešit případy přesahující do Čech. „Pomáhá to celé urychlovat, protože jinak by to musel řešit Interpol a to je velmi zdlouhavé," řekl dnes Rašilov. V seriálu bude spolupracovat s kriminalistkou Zuzanou v podání slovenské herečky Zuzany Fialové. Rašilov tak do určité míry nahradí jejího předchozího partnera Andyho, kterého hrál Matěj Hádek.

Donutil ztvární soudce, kterého tvůrci napsali přímo pro něj. Úplně novou tváří bude také na první pohled seriózní majitel kliniky v podání Milana Kňažka.

Druhá série se od první liší především tím, že nabízí jeden velký příběh provázaný všemi díly. "Už to nejsou samostatné uzavřené příběhy, ale má to jeden velký příběhový oblouk, a každá z těch částí má jeden malý mini příběh," řekl Patrik Pašš ze společnosti Trigon Production, která se na tvorbě seriálu podílí.

Odlišná koncepce pořadu se odráží i na samotném natáčení. "Technologií i celým přístupem se to blíží filmovému natáčení," řekl Rašilov, který před rozhodnutím, zda roli vzít, důkladně zhlédl první sérii pořadu. Jejích sedm dílů, které ČT vysílala loni na podzim, sledovalo v průměru 722.000 diváků.

Kriminálka Staré Město II., která se bude natáčet zhruba do poloviny července, nabídne šest dílů. Na scénáři se opět podílí spolu autor námětu Dominik Dán, režie se stejně jako v rámci první řady ujal Ján Sebechlebský.

-čtk-