Zuno banka odstartovala retro kampaň

středa, 12. června 2013, 09:04 Reklama MediaGuru

Online banka Zuno spustila svou novou komunikaci se sloganem „Retro je super, ale ne v bankovnictví“.

Ve středu 12. června zahájila online banka Zuno svou novou kampaň se sloganem „Retro je super, ale ne v bankovnictví“. Na základě metafory retra z 80. a 90. let ukazuje, že tradiční bankovnictví je minulostí.

„Staré kamenné banky vnímáme jako přežitek minulosti, který nepatří do dnešní doby, a už vůbec ne do budoucnosti. Všechno je dneska na internetu, lidé nakupují online, čtou online, randí online. My se ptáme, proč by neměli vyřizovat své bankovní transakce online?“ vysvětluje volbu tématu Alina Agurida, ředitelka marketingu a komunikace online banky Zuno, a dodává: „Je jasné, že lidé banky moc nemusí, a proto chceme komunikovat bankovnictví jako něco, co může být jednoduché, vtipné a chytré. Naše motto zní ,Less bank, more life‘ a my se ho nebojíme naplňovat každý den.“

Tzv. retro kampaň bude do srpna k vidění v televizi, v outdooru a na internetu, kde budou mohutně zapojena sociální média, zejména Facebook a YouTube. V průběhu celé kampaň bude probíhat rovněž PR podpora.

Na YouTube poběží videa, v nichž hlavní postava Bruno vysvětluje produkty Zuno banky.

Dále jsou připravena také interaktivní videa, která vyzývají k účasti v soutěži. Každý může hlasovat o to, co je nejvíce retro, a vyhrát tak nějakou typickou věc z nedávné minulosti, například retro rádio, mončičáka, Rubikovu kostku aj.

Kampaň spoluvytvářela agentura Zaraguza Digital, dále se na ní podílely agentury Zenith Optimedia a Havas PR na české straně a Dynamic Relations na Slovensku.

-kch-