Axel Springer dál prodává, zbavil se časopisů ve Francii

neděle, 28. července 2013, 10:07 Aktuality MediaGuru

Německé vydavatelství Axel Springer prodalo své francouzské vydavatelství časopisů PGP evropské skupině Reworld Media. Oznámil to dnes časopis New Business s odvoláním na mluvčího německé společnosti. Tento týden už Axel Springer prodal některé své nejznámější časopisy v Německu.

PGP vydává řadu časopisů pro ženy, titulů o vaření a televizních magazínů. U Axel Springer se ke zprávě agentuře Reuters nikdo nevyjádřil.

Axel Springer se ve čtvrtek dohodl na prodeji svých regionálních titulů, televizních magazínů a časopisů pro ženy německé skupině Funke Mediengruppe za 920 milionů eur (23,8 miliardy Kč). Tyto tituly tvoří 15 procent tržeb skupiny. Koncern, který vydává nejprodávanější německý deník Bild a působí rovněž v České republice, se soustředí na rozšiřování svých internetových operací a omezuje aktivity na poli tisku, jejichž reklamní příjmy prudce klesají.

Axel Springer usiluje o to, aby se stal přední skupinou v oblasti digitálních médií, a důraz klade na listy Bild a Welt, uvedl ke čtvrteční transakci šéf společnosti Mathias Döpfner.
Na českém trhu Axel Springer vydává mimo jiné deníky Blesk, Aha, Sport, časopisy Reflex, Svět motorů, Auto Tip a Geo. Provozuje internetové portály Blesk.cz, iSport.cz či Reflex.cz.

-čtk-