Bakala: Economia by měla být finančně soběstačná

čtvrtek, 04. července 2013, 14:43 Aktuality MediaGuru

Zdeněk Bakala, majitel vydavatelství Economia, hovoří v rozhovoru otištěném v červencovém čísle časopisu Forbes o právě probíhající transformaci své mediální společnosti. Transformaci podle něj představují tři změny: kromě změny leadershipu a přestěhování do nového sídla v Karlíně se jedná i proměnu celého výrobního procesu.

Výsledkem transformace Economie by podle Bakalových slov měla být finančně soběstačná a stabilní společnost. „Vždycky jsem říkal, že Economia je pro mě malinko nekomerční investice. Což v mém konání znamená, že na ni neaplikuji stejně přísná výnosová kritéria, která bychom aplikovali na jiné společnosti. Na konci by měla být společnost, která je stabilní a finančně soběstačná,“ řekl v rozhovoru Bakala s tím, že Economia se má stát producentem nejkvalitnějšího obsahu v Praze.

Akvizici mediální skupiny Mafra podnikatelem Andrejem Babišem považuje za logickou a pro mediální trh za spíše dobrou. „Není vůbec na škodu, když čeští podnikatelé budou vlastnit česká média a budou jim dávat jistý charakter, který vychází z jejich konkrétních názorů," zmínil.

Vydavatelství Economia začátkem tohoto týdne dokončilo své přestěhování z Letné do karlínského newsroomu. Spolu s přestěhováním změnilo i logo, které má vyjadřovat posun k online formě, k digitálnímu světu a novým technologiím.

-kch-