Bývalý šéfredaktor Reflexu Hamšík odchází z Ringieru

středa, 31. července 2013, 14:38 Aktuality MediaGuru

Novinář a manažer Ivan Hamšík odchází na vlastní žádost k 31. červenci z postu šéfredaktora nových projektů vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. O Hamšíkově odchodu informovala tisková mluvčí společnosti Kateřina Kuchařová.

Hamšík pracuje v Ringieru od roku 2007, kdy zastával post šéfredaktora online titulů. O tři roky později byl zároveň jmenován ředitelem sekce Digital, v rámci níž byl zodpovědný za strategický a technologický rozvoj internetových aktivit společnosti.

Od května 2011 vedl z pozice šéfredaktora společenský týdeník Reflex. Ve vedení Reflexu ho letos na jaře vystřídal Pavel Šafr. Následně byl  jmenován šéfredaktorem se zodpovědností za vývoj nových projektů.

„Již více než dvacet let pracuji pro velké nadnárodní mediální společnosti, například pro vydavatelství Mafra či Ringier Axel Springer CZ. Představují pro mě mimořádně inspirativní a progresivní prostředí, na druhou stranu se člověk občas stává pouze malým kolečkem v soukolí administrativy a svazujících pravidel. Svoje letité zkušenosti z tištěných i elektronických médií a z manažerských postů, nepřeberné kontakty, nápady a vize chci nyní zužitkovat v několika zajímavých soukromých projektech, které mne budou naplňovat jak v pracovní, tak i osobní rovině. V každém případě bych ale chtěl poděkovat vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, svým kolegům a především pak generální ředitelce Libuši Šmuclerové za skvělé pracovní zkušenosti a podnětnou spolupráci v uplynulých letech,“ říká Ivan Hamšík.  

-mav-