HN v pondělí vycházejí s přílohou s rozšířenou realitou

pondělí, 01. července 2013, 10:20 Aktuality MediaGuru

Hospodářské noviny v pondělí vyšly s přílohou využívající rozšířenou realitu. Prezentují tak nový přístup vydavatelství Economia, které se rozhodlo využít přestěhování do karlínského newsroomu „k výraznému nakročení do digitální budoucnosti“.

Pro přečtení interaktivního obsahu si stačí zdarma stáhnout aplikaci Layar, najít články označené logem aplikace a jejich stránky naskenovat.

V novém newsroomu sedí redaktoři Economie rozmístěni podle témat, kterým se věnují, nikoli podle titulů. Spolu tak sedí například sekce Politika a veřejný život, Byznys, Životní styl či Peníze. Redaktoři komerčních příloh a časopisů Respekt a Bel Mondo pracují odděleně. Uprostřed newsroomu je tzv. Superdesk, který je určen pro šéfredaktory titulů. Součástí nového newsroomu jsou i oddělení zaměřená na vizuální informace, datovou žurnalistiku a sociální média.

Nově se do newsroomu nastěhují zaměstnanci Centrum Holdings, kterou Economia letos na konci dubna koupila a jehož fúzi v pátek 28. června schválil antimonopolní úřad.

-kch-