Intel zorganizoval v metru kreativní jízdu

neděle, 21. července 2013, 09:53 Aktuality MediaGuru

Společnost Intel, výrobce počítačových technologií, zorganizovala první ročník projektu Intel Jízda kreativců, jehož cílem bylo pozvednout povědomí o Ultraboocích a konvertibilních noteboocích. Akce se zúčastnilo přes 50 účastníků z řad veřejnosti, novinářů a bloggerů, kteří měli za úkol během cesty metrem ze stanice Zličín do cílové stanice Černý most vytvořit libovolné dílo na téma „Každá dostatečně pokročilá technologie je nerozlišitelná od magie“ (A. C. Clarke). Účastníci obsadili dva vagony soupravy a během 40 minut jízdy se pustili jak do psaní, tak i do grafických prací, stříhání videa nebo skládání hudby včetně zpěvu.

V současné době probíhá vyhodnocování jednotlivých prací, na kterém se podílí porota složená z umělců, zástupců společnosti Intel a odborníků z oblasti technologií. V čele poroty zasedl spisovatel Ondřej Neff. Hlavní cenu, designový konvertibilní Ultrabook, získá soutěžící, který během jízdy vytvořil dílo s největší dávkou kreativity.

Komunikace Intel Jízdy kreativců probíhala integrovaně na několika kanálech. Zájemci byli oslovováni prostřednictvím tradičních médií, mikrostránek věnovaných akci a profilu na Facebooku. Vítěz bude oznámen do 31. července na stránce www.jizdakreativcu.cz.

-kch-