Kanály AXN Black a AXN White od října v Česku

pátek, 12. července 2013, 11:47 Aktuality MediaGuru

Sony Pictures spouští nové televizní stanice AXN Black and AXN White v českém a slovenském jazyce. Nové kanály zahájí vysílání v Česku a na Slovensku v říjnu tohoto roku, stejně jako v Rumunsku, Maďarsku, Bulharsku a Polsku (vždy v místní jazykové mutaci).

AXN Black a AXN White nahradí v Česku původní kabelové stanice AXN Sci-Fi a AXN Crime.

Nové portfolio Sony Pictures vysílané v českém a slovenském jazyce tak bude od října 2013 zahrnovat stanice AXN, AXN White a AXN Black. Stejně jako dosud budou všechny tři programy AXN distribuovány v nabídce všech největších českých a slovenských operátorů jako je UPC, FreeSat, Telefonica Czech Republic, Slovak Telekom nebo Nej TV. V současné době nabízí stanice AXN v ČR a SR více než 80 operátorů.

AXN White nabídne řadu výpravných seriálů z USA a Evropy, v hlavním vysílacím čase přinese mj. seriály „Klientův seznam“(The Client List) a „Grand Hotel“ (Grand Hotel), odpolední vysílání bude věnováno mnohadílným seriálovým řadám jako More than Anything, Life Lines a Heartland, které budou pro většinu českých a slovenských diváků zcela nové.

AXN Black nabídne zejména dobrodružství, odvysílá např. seriály jako Spartacus, No Limit (Luc Besson) a „Strážce pořádku“(Justified ). V hlavním vysílacím čase a o víkendech se v programu objeví divácky oblíbené tituly jako je „Černé zlato“ (Black Gold), „Detektiv Duck“ (Duck Commander) nebo seriál „Hrdina“ (Hero).

-mav-