Prezentace Media projektu a Radio projektu se rozdělí

pondělí, 29. července 2013, 12:35 Aktuality MediaGuru

Vůbec poprvé budou výsledky výzkumu čtenosti tisku a poslechovosti rádií prezentovány odděleně v odlišný den. Největší národní výzkumy čtenosti tisku (Media projekt) a poslechovosti rádií (Radio projekt) byly dosud zveřejňovány společně.

V letošním srpnu, kdy mediální trh dostane zprávu o vývoji čtenosti a poslechovosti v prvním pololetí 2013, se prezentace výsledků rozdělí do dvou dnů: nejprve budou zveřejněny výsledky rádií, o den později tištěných titulů.

Výzkum Media projekt, který zahájil v polovině 90. let, nejprve zahrnoval oba mediatypy dohromady. Poté se výzkumy rozdělily – vznikl samostatný výzkum pro rádia Radio projekt a tištěné tituly pokračovaly s Media projektem. I po rozdělení výzkumů se ale výsledky za obě média zveřejňovaly vždy ve stejný den.

Zveřejnění výsledků čtenosti a poslechovosti je považováno za významnou událost. Data jsou zveřejňována jednou za čtvrt roku. Zástupci médií a odborná veřejnost se výsledky, které jsou důležité pro inzertní zadavatele, dozvídají až na prezentacích. Do té doby jsou data utajena, za jejich únik hrozí značné pokuty.

-mav-