Tabletový týdeník Dotyk má přes 17 tisíc stažení

čtvrtek, 25. července 2013, 09:34 Aktuality MediaGuru

Tabletový týdeník Dotyk už dosáhl počtu více než 17 tisíc stažených aplikací, týdenní počet přečtení představuje cca 5 tisíc, zaznělo v pořadu MediaPlus stanice ČRo Plus. Ten Český rozhlas předtáčel ve středu večer a věnoval se právě týdeníku Dotyk. Jeho hostem byl mj. ředitel vydavatelství Tablet Media Michal Klíma.

Od poloviny června se počet stažených aplikací zvýšil o 2 tisíce, tehdy podle vydavatele Michala Klímy dosahoval přes 15 tisíc.

První český tabletový magazín tak překonal původně plánovanou hranici rychleji, než plánoval. Před svým startem totiž uváděl, že za úspěch bude považovat deset tisíc stažení do konce letošního roku. 

Týdeník Dotyk je prvním českým tabletovým magazínem. Obchodní model stojí především na příjmech z reklamy, titul je v App Storu nebo Google Play ke stažení zdarma. Od poloviny května si mohou obsah stahovat i majitelé smartphonů s operačním systémem Android a majitelé telefonů iPhone. Vydavatelství počítá, že by se magazín mohl dostat na nulu za tři roky existence.

-mav-