Tullamore D.E.W. přechází od Stocku k Rémy Cointreau

pondělí, 01. července 2013, 14:44 Aktuality MediaGuru

Společnost William Grant & Sons, globální hráč v prodeji prémiových destilátů, oznámila změnu uspořádání své distribuční sítě v České republice a na Slovensku.

Od září přesune celé své portfolio, které zahrnuje irskou whisky Tullamore D.E.W, skotské whisky Grants, Glenfiddich a Balvenie, gin Hendrick´s a spiced rum Sailor Jerry, k jedinému výhradnímu distributorovi – společnosti Rémy Cointreau, která bude pokrývat jak český, tak i slovenský trh.

Značku Tullamore D.E.W. v České republice a na Slovensku doposud distribuovala společnost Stock. Značky Grants a Glenfiddich měla v České republice na starosti Brown-Forman (ČR), na Slovensku firma Koft. Značky Balvenie, Hendrick´s a Sailor Jerry distribuovala společnost na obou trzích společnost UPB.

Jiří Štětina, generální ředitel společností Rémy Cointreau ke změně dodává: „Akvizicí značkového portfolia společnosti William Grant & Sons se Rémy Cointreau stane v Čechách i na Slovensku nejvýznamnějším hráčem v kategorii prémiových dovozových lihovin s komplexním portfoliem nejprodávanějších importovaných značek na obou trzích.“

-kch-