ČT sport rozšíří zpravodajství a změní grafiku

čtvrtek, 29. srpna 2013, 18:46 Aktuality MediaGuru

Česká televize od pátku rozšíří zpravodajství na svém sportovním kanálu ČT sport. Nové pětadvacetiminutové relace bude vysílat ve všední dny od 12:25, 16:25 a 23:25. Změní se také grafická podoba programu i vysílací studio. Mírnou změnou projde také logo, informovala dnes televize.

Rozšířené zprávy bude ČT sport vysílat třikrát denně, o víkendu budou kvůli přenosům sportovních akcí zařazeny pouze jednou. „Nový formát nám nyní umožní informovat diváky i o těch sportech, které doposud nemohly dostávat takový prostor, a do zpravodajství budeme moci zařazovat také přehledné statistiky a tabulky k pravidelným ligovým soutěžím, prostor dostanou i zajímaví hosté," uvedl výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Rozšířené zpravodajství se bude vysílat z nového studia. Diváci jej poprvé uvidí v pátek v poledne, večer v něm bude komentováno utkání fotbalového Superpoháru mezi Bayernem Mnichov a Chelsea.

„Do nového studia jsme se snažili promítnout dynamiku a emoce, které sport provázejí. Je proto futuristické a proměnlivé. Díky obrazovkám, digitální LED podlaze, systému kombinovatelných prvků a svícení se může měnit pořad od pořadu. V pátek večer tak například bude v klubových barvách fotbalových rivalů. Jinou podobu pak samozřejmě dostane u zpráv," dodal Ponikelský.
O sportovní zprávy nepřijdou ani diváci ČT1 a ČT24, první část bude vždy vysílána souběžně na všech kanálech. Sportovním zpravodajstvím budou diváky provázet Kateřina Nekolná, Stanislav Bartůšek, Jakub Bažant, Michal Dusík a Jiří Rejman.

-čtk-