Dolanský vystřídá Klepetka v Událostech, komentářích

středa, 07. srpna 2013, 12:59 Aktuality MediaGuru

V rámci novinek pro podzimní vysílání, které Česká televize představí ve čtvrtek 8. srpna, bude představena i nová podoba specializovaných kanálů ČT – zpravodajského ČT24 a sportovního ČT Sport. Podle generálního ředitele ČT Petra Dvořáka se dva roky změn, které probíhaly v ČT, projeví právě letos na podzim.

Zpravodajský kanál ČT24 projde celkovou změnou grafiky. „Bude to poprvé od roku 2005, kdy bude mít ČT24 graficky jednotnou a provázanou podobu,“ uvedl ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal. Novinkou ve vysílání má být i větší důraz na původní zahraniční zpravodajství. „Divákům nabídneme nový půlhodinový pořad Horizont ČT24, který bude vysílaný každý všední den večer,“ dodává Šámal. Horizont ČT24 bude moderovaným pořadem, kterým budou provázet Michal Kubal a Lenka Nechvátalová.

Nového moderátora budou mít také Události, komentáře, ve kterých se bude střídat dvojice Lukáš Dolanský a Martin Veselovský. Bohumil Klepetko přejde do pořadu Hyde Park. „Nově uchopíme také analytické rozhovory s politiky v pořadu Interview ČT24. Považoval bych za optimální, kdyby se Daniela Drtinová stala výhradní moderátorkou tohoto pořadu, který by mohl nést její jméno, vzniklo by pak Interview Daniely Drtinové. Chápu nicméně, že takový formát by byl náročný z hlediska časového i hledisek jiných. Tato otázka tak zatím zůstává otevřená,“ dodává Šámal, podle kterého chce ČT24 zejména podpořit své vysílání před hlavní zpravodajskou relací.

V nové podobě se představí také ČT Sport. „Se změnou designu se diváci mohou těšit také na zcela nové televizní studio, které navrhl architekt olympijského vysílání Jaroslav Holota,“ říká ředitel ČT sport Jiří Ponikelský. Hlavním prvkem nové grafiky, která se odráží od hesla kanálu „Žijeme sportem“, je kombinace natáčených prvků a grafické postprodukce. Mírnou úpravou projde i logo ČT sport.

-mav-