Óčko má licenci na třetí stanici Expres, začne 15.8.

čtvrtek, 01. srpna 2013, 14:47 Aktuality MediaGuru

Televize Óčko připravuje spuštění své třetí celoplošné stanice Óčko Expres. Od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání již získala licenci. Podle informací na internetových stránkách Óčka by vysílání mělo začít 15. srpna. Televize dnes ČTK sdělila, že do konce týdne bude o novém programu oficiálně informovat.

Óčko původně plánovalo spuštění třetího hudebního kanálu již v červenci, termín poté posunulo. Nyní na webu oznámilo: „ÓČKO EXPRES Plánovaný start: 15. 08. 2013”.

Hudební televize Óčko v českém éteru vysílá víc než deset let. Letos v červnu spustila svou druhou stanici Óčko Gold zaměřenou největší hity 60. až 90. let. Jde o program představující proud videoklipů, rozdělený do několika relací, jako například Zlaté jitro, Zlaté osmdesátky, Zlaté devadesátky nebo Rock za rockem.

Óčko patří do mediální skupiny Mafra, která také vydává Mladou frontu DNES, Lidové noviny, provozuje portály iDNES.cz a lidovky.cz nebo pražská rádia Expresradio a Classic FM. Mediální skupinu letos v červnu od německého vlastníka Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft získal podnikatel Andrej Babiš.

V pozemním vysílání diváci mohou z hudebních programů sledovat Retro Music Television, která vysílá nepřetržitý proud videoklipů a tematických pořadů s hudbou šedesátých až devadesátých let. Ve čtvrtém multiplexu vysílá TV Pohoda, jež vedle hudebních pořadů nabízí regionální zprávy či lifestylové pořady. Stanice do budoucna plánuje změnu názvu na RELAX. Od vysílací rady k tomu již získala souhlas a do 1. ledna 2014 bude používat přechodný název POHODA - RELAX. Trochu jiné hudební zaměření pak nabízí TV Šlágr.

-čtk-