Tahákem ČT:D má být fantazijní seriál

úterý, 27. srpna 2013, 16:10 Aktuality MediaGuru

Dětský kanál ČT :D, který začne vysílat v sobotu 31. srpna,  zařadí do vysílání hned první den seriál Špačkovi v síti času. ČT označuje seriál za jeden z největších projektů televize posledních let. Vznikal od roku 2009, zahrnuje více než dva tisíce moderních filmových triků a má navazovat na tradici fantazijních dětských seriálů, jakými byli Arabela či Návštěvníci.

„Špačkovi mají všechny předpoklady zařadit se do zlatého fondu České televize. Tým režiséra Karla Smyczka je připravoval pět let a od námětu přes režii a herecké výkony až po trikové kousky seriál nasazuje nebezpečně vysoko laťku veškeré televizní tvorbě pro děti. Tak, jako to kdysi dokázal seriál Arabela,“ říká výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha a dodává: „Špačkovi v síti času patří mezi hlavní taháky podzimního vysílání Déčka a budou také jedním z mála formátů, které nejsou na ČT :D určeny výhradně dětem, ale celé rodině.“

Špačkovi v síti času jsou šestnáctidílným seriálem, který vypráví příběh rodiny, jejíž život zásadně změní objev paláce, kterým protéká čas. Hlavní role ztvární Pavel Liška a Klára Issová, v dětských rolích se objeví Leonard Stirský a Johana Krtičková. Další postavy hráli Simona Stašová, Miroslav Táborský, Vladimír Javorský, Tomáš Hanák, Pavel Zedníček a další.

ČT :D bude seriál vysílat každou neděli v 18:10. První dva díly se na obrazovce objeví v rámci Supervíkendu s Českou televizí už v sobotu 31. srpna a v neděli 1. září. Svůj start v sobotu 31. srpna oslaví Déčko také Velkým dětským dnem pro veřejnost v Centrálním parku na pražské Pankráci od 10 do 18 hodin.

-mav-