Babiš: Šafr je psychopat, Reflex opět útočí

pátek, 27. září 2013, 13:33 Aktuality MediaGuru

Aktuální vydání týdeníku Reflex, které vyšlo ve čtvrtek 26. září, se ve svém hlavním tématu věnuje lídrovi hnutí ANO Andreji Babišovi. V rozhovoru, který Reflex vedl s ekonomem Karlem Křížem, je Babišova rétorika položena na stejnou rovinu s rétorikou komunistických a nacistických vůdců.

Babiš se na svém čtvrtečním brněnském předvolebním setkání, když byl tázán na vlastnictví deníků MF Dnes a Lidové noviny, vyjádřil i k článku v týdeníku Reflex. Na článek chtěl údajně reagovat, ale nedostal příležitost.  

„Dneska jsem v Reflexu zase na první straně… A kdo tam mluví? Zase pan Kříž…v listopadu 2011 jsem byl Mussolini...a kdo udělal rozhovor? Zhrzený pan Kříž, kterému jsme nedali kšeft ve firmě Value Added…který mě nenávidí, protože jsem četl jeho SMS u Krause a který lže… A Reflex to odmítá zveřejnit…Dnes jsme chtěli reagovat a Šafr říká, že ne…,“ zaznělo na brněnském setkání.

Šéfredaktor týdeníku Reflex Pavel Šafr se s Andrejem Babišem dostal do konfliktu už v minulém týdnu, kdy ve svém editorialu o novinářské cti novinářům v Mafře vzkázal, že „obsluhují hnojivo“. Editorial vyvolal Babišovu protireakci. K výpadu se Babiš vrátil i ve čtvrtek v Brně. „Ten Šafr, ten psychopat, který tam byl a vyhazoval lidi a zakazoval jim psát, tak on ještě útočí na tu Mafru, tak to je neuvěřitelný…,“ podivoval se.

-mav-