ČT24 mění grafiku, přebarvuje se do modré

pondělí, 30. září 2013, 11:30 Aktuality MediaGuru

Česká televize představila nové grafické vybavení kanálu ČT24. Poprvé od svého vzniku v roce 2005 má mít zpravodajská stanice jednotnou podobu. Většina pořadů, které se objevují na kanálu ČT24, tak má od dnešního dne svoji novou vizuální podobu, a to včetně znělek, jejichž hlavním motivem jsou toky dat a informací kolem modelu planety Země. Dalším prvkem, který se bude prolínat celým vysíláním ČT24, je modrá barva. Jednotnou podobu tak nyní budou mít například i Události v regionech, které se vysílají ze tří různých televizních studií.

„Nová grafika jednotlivé formáty sjednocuje a zároveň zlepšuje orientaci diváka, na kterého klade ČT24 vysoké nároky v tom smyslu, že kombinuje mluvené slovo, obraz i text v jeden okamžik,“ vysvětluje ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

Na nové grafické podobě pracoval tým českých designérů a výtvarníků od jara letošního roku. Autorem hudby pro ČT24 je Karel Havlíček, na infografice se podílel Petr Štěpán ze studia Najbrt a celkovou grafickou podobu ČT24 připravil Martin Hejl Loom on the Moon, architektem studia kontinuálního vysílání je Michael Klang.

-mav-