Equa bank sází v nové kampani na řeč těla

čtvrtek, 12. září 2013, 09:48 Reklama MediaGuru

Equa bank v tomto týdnu představila nový komunikační koncept. Chce ukázat, že nabízí více, než lidé očekávají.

Equa bank od 9. září komunikuje novou kampaní se sloganem „Více, než čekáte“. Podle slov generálního ředitele Petra Řeháka se nová komunikace snaží představit Equa banku jako společnost, která svým zákazníkům vždy dává něco navíc. Zároveň vyzývá k tomu, aby si ji vyzkoušeli a zjistili, že mohou být příjemně překvapeni.

Hlavní myšlenka komunikace je vyjádřena větou: „Začněte si s...“, která se celou kampaní prolíná a propojuje ji. Tematicky se kampaň zaměřuje na řeč těla, a to konkrétně na řeč nohou. Petr Řehák k této volbě dodává: „Nedáme na řeči, body language řekne často mnohem víc, a to zejména zaměříte-li se na nohy.“ Proto jsou protagonisté kampaně snímáni jen od pasu dolů.

Podle marketingové ředitelky společnosti Henriety Arslanové je cílem kampaně jednak posílit povědomí o značce, jednak prezentovat produktovou nabídku, a to možnost výběru z bankomatu zdarma, refinancování půjčky s RePůjčkou či spořicí účet Extra.

Kampaň poběží po celý podzim v televizi, tisku, rádiu a na internetu. Na televizních stanicích skupiny Nova, Prima a Atmedia budou postupně nasazeny tři varianty spotu.

Kreativní koncept pochází od agentury Dream Studios, která je součástí skupiny Havas. Dream Studios rovněž zajišťovala i produkci. Režie se ujal Štěpán FOK Vodrážka. O mediální plánování a nákup médií se postarala agentura OMD.

Equa bank je na českém trhu již dva roky. Za tu dobu získala přes 56 tisíc klientů, kteří jí svěřili 10,5 miliardy. Zatím je banka ve ztrátě, do černých čísel se chce dostat do dvou let.

-kch-