Politické strany rozjíždějí předvolební kampaně

čtvrtek, 12. září 2013, 19:42 Reklama MediaGuru

Předvolební kampaň ve čtvrtek zahájila i TOP 09. Přinášíme přehled dostupných kampaní stran pro předčasné volby do sněmovny.

Parlamentní volby, jež jsou stanovené na 25. a 26. října, se nezadržitelně blíží a jednotlivé politické strany odkrývají své volební kampaně. Tentokrát sází zejména na kontaktní kampaně, sociální média a outdoor.

Přehled kampaní jednotlivých stran (Pořadí je určeno podle zatím posledního zveřejněného volebního průzkumu výzkumné agentury TNS Aisa.)

ČSSD

Sociální demokraté představili svou kampaň 7. září. Se sloganem „Prosadíme dobře fungující stát“ se chce profilovat pozitivně a komunikovat zejména systémová řešení, jak zlepšit život lidí v naší zemi. Kromě outdooru investuje do kontaktních kampaní, tiskové inzerce a online komunikace.

KSČM

Komunisté komunikují prostřednictvím kontaktní kampaně v ulicích a inzerce v outdooru, tisku a na internetu.

TOP 09

TOP 09 odstartovala svou kampaň ve čtvrtek 12. září. Se slogany „Víme, kam jdeme“ a „Víme, co chceme“ se zaměřuje na dlouhodobé směřování země a obranu práva a svobody. Hlavní důraz je v kampani kladen na online média a přímý kontakt s voliči. Proto bude opět chodit od domu k domu, posedí s voliči v obýváku či „u piva s Karlem“. Billboardy tvoří jen okrajovou část komunikace, která staví na textovém sdělení a dýmce odkazující ke Karlu Schwarzenbergovi.

ODS

Občanští demokraté svou kampaň zahájili 11. září. Vsadili v ní na textové sdělení ve formě hashtagu #Volím_pravici, doplněného o logo sociální sítě Twitteru. Zajímavé je, že vizuál neobsahuje ani název, ani logo strany. Vedle outdooru strana intenzivně komunikuje na internetu, především na sociálních sítích.

ANO

Politické hnutí Andreje Babiše ANO  svou kampaň představilo veřejnosti již na začátku srpna. Se sloganem „ANO, bude líp“ staví na tématech, která mají odrážet postoj a kvality sdružení a jeho kandidátů. Na billboardech se vedle Andreje Babiše objevují hlavní tváře kampaně: Martin Komárek, Jiří Zlatuška, Martin Stropnický a Jaroslav Faltýnek. Hnutí je k vidění nejen v outdooru, ale i na internetu a v tisku.

SPOZ

Strana práv občanů Zemanovci (SPOZ) již několik měsíců objíždí republiku s petiční akcí a v posledních týdnech komunikuje na internetu a v outdooru. SPOZ sází především na podporu současného prezidenta Miloše Zemana. Vzhledem k tomu, že by měl Zeman podle prezidentského slibu úřad zastávat v zájmu všeho lidu, je jeho symbolická přítomnost ve volební kampani sporná.

Strana zelených

Strana zelených svou kampaň oficiálně zahájila 16. září. Zelení se v kampani se sloganem „Jdeme to změnit“  sází na pomoc dobrovolníků. Zaměřují se na on-line, kde bude k vidění série videí a infovideí. Na internetu rovněž využijí formu inzerce. Naopak vynechají inzerci v tisku a venkovním prostoru.

KDU-ČSL

Lidovci slibují v kampani, že dají zemi do pořádku. Se Zuzanou Roithovou cílí na svou nejsilnější voličskou skupinu, na ženy. Vedle outdooru se budou výrazně věnovat public relations a kontaktní kampani.

¨

Volební blok Hlavu vzhůru

Volební blok Hlavu vzhůru, který seskupuje celkem 11 stran a hnutí, představilo svou kampaň 12. září. Se sloganem „Popereme se za vás“ se volební blok objevuje na internetu a v outdooru.

Pozn.: Volební strategii strany Úsvit přímé demokracie doplníme, jakmile bude k dispozici. Stejně tak budou postupně doplňovány vizuály, které strany ve volbách použijí.

Aktualizováno ke dni 16. 9. o informace týkající se kampaně Strany zelených a volebního bloku Hlavu vzhůru.

-kch-