Značka Avon letos přitáhla do pochodu 18 500 lidí

pondělí, 09. září 2013, 14:47 Aktuality MediaGuru

Letošní Avon Pochod proti rakovině prsu proběhl v Praze s rekordní účastí, a to i přes organizační změny. Původně červnová akce musela být kvůli povodním přesunuta na září. V neděli 8. září se do pochodu zapojilo na 18 500 účastníků, což je o 1 500 více než loni a o 3 500 více než v roce 2011.

Start Avon Pochodu na Staroměstském náměstí

Charitativní pochod na podporu boje proti rakovině prsů zorganizovala společnost Avon poprvé v roce 1992 ve Spojených státech. Česká premiéra se uskutečnila v roce 2001. Od té doby se stal pochod pravidelnou akcí, se kterou se spojuje celá řada známých osobností, jako je Monika Absolonová, Simona Stašová, Jiřina Bohdalová, Mahulena Bočanová, Gábina Partyšová či Tonya Graves. Cílem akce je upozornit na rizika rakoviny prsu, motivovat k prevenci a přivést ženy na pravidelné kontroly do screeningových center.

Tváře Avon Pochodu proti rakovině prsu

Každoroční vstupenkou na pochod je růžové tričko, které letos navrhla módní návrhářka Táňa Kovaříková. O jeho finální podobě se rozhodovalo hlasováním na internetu. V letošním roce se triček prodalo nejvíce za dosavadní ročníky – celkem 36 000 kusů. Společnost Avon předala na konci pochodu částku 6 milionů korun na podporu projektů boje proti rakovině prsu neziskovým organizacím.

Generální ředitelka Avon Andreea Moldovan (zcela vpravo) předává šek na boj proti rakovině prsu

Mediálně Avon Pochod podpořila například televizní stanice Óčko či rádio Frekvence 1, které vysílaly oficiální píseň pochodu „Budu tu stát“, kterou nazpíval David Deyl s Monikou Absolonovou. Distribuci písně na internetu zajistila společnost Supraphon.

-kch-