Aktuální vydání 5plus2 výrazně podporuje Babiše

pátek, 18. října 2013, 12:20 Reklama, Tisk MediaGuru

5plus2 vychází s celostránkovým portrétem Andreje Babiše, který vyzývá voliče, aby přišli k volbám.

S blížícím se termínem předčasných voleb sílí podpora regionálních týdeníků 5plus2 politickému hnutí ANO Andreje Babiše. 5plus2 patří společnosti AGF Media, která je součástí skupiny Agrofert Andreje Babiše. Vydání, které bylo po celé republice distribuováno v nákladu 1 mil. výtisků ve čtvrtek 17. října, přináší na titulní straně celostránkový portrét Andreje Babiše, lídra hnutí ANO. Nejde přitom o inzertní celostranu, ale o redakční titulku. Takto významný prostor na titulní straně získávají jednotlivci v případě mimořádných událostí, a ani to nebývá vždy pravidlem.

Na titulní stranu navazuje rozhovor, na stranách 2 a 3, ve kterém Andrej Babiš vysvětluje důvody, proč by voliči měli ve volbách podpořit jeho hnutí. Názory ostatních lídrů jiných politických uskupení se ve čtvrtečním vydání neobjevují.

Podpora pro Babišovo hnutí pokračuje v rámci týdeníku inzertním vkladem v rozsahu osmi stran, který představuje volební program hnutí ANO. Na komentářové stránce se zamýšlí publicista Martin Komárek, který za ANO kandiduje v Libereckém kraji, nad přínosem jednotlivých politických stran. Úvahu končí konstatováním, že „Buď dáme hlas starým známým, kteří nás několikrát podvedli, oklamali a okradli. Nebo neznámým, kteří slibují, že to nikdy neudělají.“

Následuje pochvala kampani o zpívajících řeznících (Kostelecké uzeniny, patří  pod Agrofert) a vymezení se vůči společnému billboardu Andreje Babiše se Zdeňkem Bakalou, který hnutí ANO požaduje stáhnout. V aktuálním vydání se objevuje i rozhovor s Andreou Brzobohatou, kterou SPOZ bez udání důvodu vyškrtla z kandidátky („SPOZ mě vyřadila z kandidátky“) a komentář pod titulkem „SPOZ už účel splnila. Více netřeba“.

Z ostatních politických stran jsou inzertně zastoupeny celostránkovou inzercí a třetinovou inzercí ČSSD, půl stránkovou inzercí pak KDU-ČSL a Strana svobodných občanů.

-mav-