Češi na Golden Drum bodují v digitálu

středa, 09. října 2013, 23:18 Reklama MediaGuru

První den festivalu v Portoroži přinesl zlatou cenu pro českou agenturu Mark BBDO.

Ve středu 9. října odstartoval 20. ročník mezinárodního festivalu Golden Drum ve slovinském Portoroži. První den byly vyhlášeny výsledky v kategoriích Radio, Digital, Mobile, New or innovative, Digital campaigns, Mobile campaigns, Direct campaigns a Events, kde bylo rozdáno celkem sedm Grand Prix, z nichž tři putovaly do Makedonie a po jedné do Finska, Polska, Rumunska a Izraele. Nejvíce cen má prozatím na svém kontě Rumunsko, které posbíralo sedm cen, a Polsko se šesti cenami.

Češi zatím získali jediné ocenění. Zlatý buben si odveze agentura Mark BBDO za svou digitální kampaň „Jízda vašeho života“ pro Mercedes-Benz. Facebooková aplikace ilustrovala na základě fotografií a informací uvedených na daném profilu vše, co se člověku promítne ve chvíli, kdy mu hrozí automobilová nehoda.

V kategorii Digital se do užšího výběru dostaly další tři české kampaně. Na shortlistu se umístila kampaň Peugeot 208 od agentury Symbio Digital, jež využila nové technologie ke zprostředkování pocitu z jízdy u počítače.

Další českou prací, která postoupila v kategorii Digital do finále, byla facebooková kampaň „MasterCard Dělovka“ od agentury McCann Prague, která umožnila fanouškům zastřílet si penaltu ze svého facebookového profilu.

Poslední českou prací, která se umístila na shortlistu, je mobilní aplikace „Talk to this“ pro energetický nápoj Fakeer od agentury Ogilvy & Mather. V aplikaci je možné nahrát si neutrální hlášky, které budou automatem použity tehdy, když se uživateli nechce s dotyčným volajícím mluvit.

V loňském roce si Češi přivezli z Portorože celkem tři zlaté a tři stříbrné bubny.

Výsledky z uvedených kategoriích naleznete zde.

-kch-