České dráhy spustily kampaň s mimozemšťany

úterý, 15. října 2013, 10:29 Aktuality MediaGuru

České dráhy chtějí v nové kampani „Přivítejte mimozemšťany“ humornou formou upozornit na nejčastější nešvary, se kterými se cestující ve vlacích setkávají. Sedadla „obsazená“ psem či zavazadly, neochota uvolnit místo seniorům nebo obtěžování ostatních hlukem ztělesňují postavy „Marsanů“. Cílem kampaně je přimět některé méně empatické zákazníky k sebereflexi. 

„Vybrali jsme osm prohřešků, na které si naši cestující často stěžují,“ vysvětluje Martin Valkovič, ředitel odboru marketingu ČD. „Chceme se zastat slušných zákazníků a přispět tak k příjemnějšímu cestování v našich vlacích. Věřím, že tuto vtipnou formu přijmou lidé spíš, než upozornění od vlakového personálu nebo finanční postih třeba za kouření ve vlaku.“

V první fázi narazí cestující na plakátky v 630 vlakových rámečcích napříč republikou. Objeví se i v tiskovinách Českých drah, na internetu a součástí kampaně je také speciální internetová stránka www.privitejtemimozemstany.cz, kde se uživatelé mohou zapojit do ankety na podporu ohleduplného chování ve vlacích.

-mav-