CME pokračuje ve změnách, vliv Mainusche roste

čtvrtek, 17. října 2013, 16:34 TV MediaGuru

Majitel TV Nova oznámil další personální změny ve vedení společnosti.

Společnost CME, která v Česku ovládá stanice skupiny Nova, oznámila další personální změny. Z postu finančního ředitele odchází k 29. říjnu David Sach, kterého dočasně nahrazuje David Sturgeon. Sturgeon je od července 2009 zástupcem finančního ředitele a je  jedním ze tří jednatelů CET 21, která drží licence na vysílání kanálů skupiny Nova. CME zároveň uvedla, že hledá trvalou náhradu za Davida Sacha.

Z firmy zároveň odchází Anthony Chhoy, výkonný vice-prezident pro strategické plánování. Společnost CME má opustit k 15. 11. 2013. Také Chhoy patří k jednatelům CET 21. Třetím jednatelem je Jan Andruško. Znamená to, že dva ze tří jednatelů CET 21 odcházejí.

Ředitelé jednotlivých operací CME v příslušných zemích mají reportovat přímo Christophu Mainuschovi, jednomu ze dvou generálních ředitelů CME. Mainusch si tak ponechává vliv na jednotlivé země, což může mít dopad i na český trh. Z pozice generálního ředitele skupiny Nova ke konci října odchází Jan Andruško, přičemž CME se rozhodla na pozici zástupce ředitele jmenovat Davida Stogela. Předpokládá se, že právě Christoph Mainusch bude v Česku zastávat obdobnou roli jako dosavadní generální ředitel.

-mav-