CME vyplatí odcházejícím manažerům přes 60 mil.Kč

úterý, 22. října 2013, 08:22 Aktuality MediaGuru

Přes tři miliony amerických dolarů, konkrétně 3,3 mil. USD (cca 63 mil. Kč), obdrží jako odstupné odcházející manažeři společnosti CME David Sach a Anthony Chhoy. Takovou výplatu jim přisuzuje dohoda se CME.

Jak už jsme informovali, David Sach odchází z pozice finančního ředitele  k 29. říjnu 2013 a dočasně ho nahrazuje David Sturgeon. Sach obdrží odstupné ve výši 33,5 mil. Kč. Výkonný vice-prezident pro strategické plánování Anthony Chhoy obdrží odstupné ve výši 29 mil. Kč, svoji pozici opustí k 15. listopadu 2013.

Výše uvedená částka se tak přidává k odstupnému ve výši 105 mil. Kč (cca 5,4 mil. USD), které bude muset CME vyplatit také Adrianu Sarbuovi. Ten svoji rezignaci na post prezidenta a generálního ředitele CME oznámil v polovině srpna. 

Pro odstupné pak bude muset CME sáhnout i v případě dalších odcházejících manažerů z lokálních operací – dřívější generální ředitelky TV Markíza Zuzany Ťapákové a odcházejícího generálního ředitele Nova Group Jana Andruška. Seznam se od úterka rozšiřuje o Matěje Ribanského, obchodního ředitele skupiny Markíza. Z lokálního managementu v Česku odešel také ředitel zpravodajství Vladidmír Mužík. Finanční vyrovnání není ale v těchto případech součástí veřejných informací, které se vztahují k mateřské CME.

-mav-