Motor-Presse kupuje od Burdy časopis Autohit

úterý, 29. října 2013, 14:25 Aktuality, Tisk MediaGuru

Motoristický čtrnáctideník Autohit, který na českém trhu existuje 14 let, i web autohit.cz, mění vlastníka. Vydavatelství Burda Praha prodalo časopis, web Autohit a aktivity spojené se značkou Autohit novému majiteli – vydavatelství Motor-Presse Bohemia.

První číslo Autohitu vyšlo ve vydavatelství Burda Praha v roce 2000. Od začátku se jednalo o ryze český magazín, který se orientuje na český automobilový trh a přináší svým čtenářům původní
zprávy z automobilové branže. V posledních letech k časopisu přibyl také web www.autohit.cz.

Vydavatelství Burda Praha prodejem Autohitu upravilo portfolio svých časopisů směrem k ženským titulům. „Doba nás nutí k přesnější orientaci celého našeho portfolia vydávaných titulů. Letos se nám podařilo získat do našeho vydavatelského domu výběrový lifestylový titul Marie Claire a i v této souvislosti se chceme více věnovat aktivitám, které jsou pro naše vydavatelství klíčové a kde můžeme lépe využít synergických efektů mezi našimi tituly. Autohit je kvalitní časopis se zavedenou značkou, ale možnosti spojení s ostatními tituly Burdy Praha se hledaly jen obtížně," zdůvodnila jednatelka a ředitelka vydavatelství Burda Praha a Burda Media 2000 Petra Fundová.

„Značka Autohit je tradiční a cennou značkou, která přesně zapadá do portfolia Motor-Presse Bohemia. Jsem velmi rád, že Autohit a čtenáři napojení na časopis Autohit i na web autohit.cz rozšíří portfolio vydavatelství a pomohou tak upevnit vedoucí pozici Motor-Presse Bohemia nejen v segmentu motoristických titulů,“ uvedl Jednatel a ředitel vydavatelství Motor-Presse Bohemia Milan Bohatec.

Posledním číslem Autohitu vydaným pod hlavičkou Burdy Praha bylo číslo 23/2013, které vyšlo 25. 10. 2013.

-mav-