Pepsi bojuje před volbami proti české apatii

pátek, 18. října 2013, 11:28 Aktuality MediaGuru

V předvolební době se společnost Pepsi rozhodla podpořit projekt „Chceme moře!“dvou mladých Čechů, kteří se snaží vyburcovat Čechy z apatie. Ve čtvrtek 17. října 2013 opustili multimediální umělec Zdeněk Slouka a student režie a scénáristiky na Univerzitě Tomáše Bati Tadeáš Daněk předvolební moře slibů a vyrazili na pěší cestu k opravdovému moři – do italského Bibione. Svou cestou tak chtějí dokázat, že i na první pohled nereálného cíle je možné dosáhnout, pokud má člověk odvahu a chuť měnit svět kolem sebe.

Zdeněk Slouka a Tadeáš Daněk před cestou

Trasa z Prahy do Bibione povede přes Německo a Rakousko a půjde-li vše podle plánu, měli by Zdeněk Slouka a Tadeáš Daněk dorazit do cíle cca za 30 dní. „Denní penzum“ tak vychází na zhruba 22 kilometrů. Ze své cesty plánují pravidelně zveřejňovat krátká videa, která budou sdílet na YouTube, přes Instagram a na stránkách Pepsi. Všichni fanoušci v Česku budou mít možnost je sledovat a povzbudit posláním „křiku“ přes monitor svého počítače.

Kreativní a IT podporu projektu „Chceme moře!“ zajišťuje po dohodě s Pepsi agentura 2Fresh. Výpravu Zdeňka Slouky a Tadeáše Daňka značka operativně začlenila do své letošní kampaně u příležitosti 115. výročí historicky první výroby stejnojmenného nápoje a 20. výročí působení na českém trhu. Na celé letošní kampani Pepsi rovněž spolupracuje s marketingovou agenturou Mark BBDO.

-kch-