Margot vyhlásila vítěze Festivalu Falešných reklam

pondělí, 25. listopadu 2013, 09:53 Aktuality, Reklama MediaGuru

Značka tyčinky Margot odstartovala v letošním projektu Margot Festival Falešných reklam, jehož cílem bylo vyzdvihnout originalitu tyčinky Margot jako reakci na množící se kopie. S ústředním heslem „Originál je jen jeden!“ chtěla spotřebitele upozornit na to, že originální Margot je jen jedna.

V prvním kole měli soutěžící za úkol napsat scénář spotu o tom, co se stane, kousnete-li do nepravé tyčinky Margot. Porota ve  složení režiséra a prezidenta Febiofestu Fera Feniče, režisérky Ireny Pavláskové a kreativního ředitele reklamní agentury JWT Františka Bumbálka vybrala ze 144 soutěžních scénářů pět, které postoupily do finálového kola. Finalisté dostali finanční prostředky k realizaci svých nápadů.

Od září 2013 bylo všech 5 spotů uveřejněno na Facebooku tyčinky Margot a na kanále YouTube. Díky podpoře na FCB a bannerové kampani se do hlasování zapojilo 35 000 unikátních hlasujících. Vítězem se nakonec stal Adam Gajdoš z Krnova se svým spotem „Osolit, opepřit“, který získal hlavní výhru 100 tisíc Kč.

Koncept projektu vytvořil Petr Kout, kreativní agentura JWT pod vedením Františka Bumbálka celý projekt zastřešila.

-kch-