Multiplex 4 dosáhl pokrytí 95,5 % obyvatel

čtvrtek, 28. listopadu 2013, 17:44 Aktuality, TV MediaGuru

Provozovatel čtvrtého televizního multiplexu Digital Broadcasting, který šíří například televizní stanice Fanda, Smíchov a Telka, dokončil pokrytí na 95,5 procenta obyvatel. Zároveň chystá technické doladění vysílačů, které má divákům příjem tohoto multiplexu usnadnit.

„V průběhu září mělo náš Multiplex 4 naladěno 75 procent počtu diváků v porovnání s Multiplexem 3 (Českých Radiokomunikací). Od září jsme navíc postavili 19 nových vysílačů, takže současný dosah sítě je ještě výrazně vyšší," uvedl Pařízek, který je i jednatelem Digital Broadcasting.

Multiplex 4, který se začal stavět loni na jaře a letos v říjnu se zastavil na počtu 49 vysílačů, představuje investici výrazně přes sto milionů korun, dílem z Pařízkových peněz a dílem z úvěrů. V současné době šíří stanice Fanda, Smíchov, Telka, Relax, Rebel a Inzert TV.

Provozovatel jedná o rozšíření o nové programy, jednou z možností by mohlo být i řádné zařazení programu Nova Cinema, kterou multiplex nyní pouze testuje; jinak je Nova Cinema v nabídce druhého multiplexu ČRa. Pařízkova společnost u této sítě nabízí i možnost regionálního zaměření, neboť vysílače jí umožňují program nabízet ve 13 samostatných okruzích.

-čtk-