RRTV pokutovala 400 tis. Kč spot pro Partners Financial

středa, 20. listopadu 2013, 11:56 Aktuality, Reklama, TV MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) uložila pokutu 200.000 korun společnosti Partners Financial Services za její televizní reklamu. Spot odvysílaný letos v lednu na stanici Nova Cinema je údajně v rozporu s dobrými mravy, neboť nepřípustně využívá motiv strachu. Pokutu ve stejné výši (200 tis. Kč) dostal také zpracovatel reklamy, společnost Kristián. Rada o tom informovala v tiskové zprávě.

Odvysílaná reklama nabízí služby finančního poradenství. Podle radních ale její forma nepřípustně využívá motiv strachu, když „hrozí závažnými následky hladu a chudoby v důchodu, pokud nebude využito nabízené služby finančního poradenství. Reklama vyvolává ve spotřebiteli účelné obavy a strach a může jej proto vést k emocionálnímu obchodnímu rozhodnutí, které by třeba jinak neučinil," konstatovala rada v tiskové zprávě.

V obou případech, tedy u zadavatele i zpracovatele, rada při uložení pokuty použila stejnou argumentaci. Televizní spot byl odvysílán poprvé letos 21. ledna na stanici Nova Cinema přibližně v 17:00.

-čtk-