V inzerátu na Boeing bylo foto konkurenčního Airbusu

pátek, 22. listopadu 2013, 08:21 Aktuality, Reklama MediaGuru

O tom, že ďábel se může skrývat i v něčem mnohem větším než v detailu, se mohli přesvědčit čtenáři deníku The Seattle Times, když se v celostránkovém inzerátu týkajícím se amerického výrobce letadel Boeing objevila fotka letounu od jeho hlavního konkurenta Airbusu, napsala agentura AP.

Reklamu zadala metropolitní obchodní komora Seattlu. Zákonodárce vybízela, aby schválili balík návrhů, které mají Boeing přesvědčit o tom, aby své nové stroje z rodiny 777 vyráběl ve státě Washington.

Budoucnost Washingtonu“, hlásal anglicky titulek inzerátu ve středečním vydání listu. Nový model boeingů, pro který se podle agentury Reuters původně používalo kódové označení 777X, má být modernizovanou verzí oblíbeného typu širokotrupých letadel 777.
Na velké fotce si však čtenáři mohli prohlédnout dopravní letadlo A319 od evropského Airbusu, poznamenal na blogu reportér Seattle Times Dominic Gates. Stát Washington už podle něj schválil daňové úlevy za 8,7 miliardy dolarů (176 miliard Kč), aby Boeing přesvědčil k tomu umístit sem výrobu.

„Je to otřesně trapná chyba,“ sdělila podle blogu mluvčí komory Terri Hiroshimová. Boeing novou verzi svého letounu 777, který se má stát konkurentem Airbusu A350, představil tento měsíc na dubajském aerosalonu. Na letoun hned získal 259 objednávek v celkové katalogové hodnotě 100 miliard USD. Finální hodnota objednávek bývá obvykle nižší než katalogová, protože výrobci poskytují při větším odběru výrazné slevy. Letadlo by se na pravidelných linkách mělo objevit kolem roku 2020.

-čtk-