ČT získala licenci na kultovní sitcom The Office

pátek, 20. prosince 2013, 10:27 Aktuality, TV MediaGuru

Kultovní britský seriál The Office (Kancl) se dočká českého zpracování. Česká televize začne natáčet remake podle známého televizního díla scenáristů Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta.

Jedná se o fiktivní dokument, který popisuje kancelářský život v brněnské firmě obchodující s papírem. Kancelář společnosti Papír a Print začne produkovat papír už v lednu příštího roku, kdy její každodenní rutinu naruší štáb České televize. V hlavní roli se představí Václav Kopta. „Kancl přináší unikátní humor, který vychází z trapných, většině lidí však důvěrně známých situací,“ představuje seriál kreativní producent David Ziegelbauer.

The Office odvysílala BBC ve Velké Británii poprvé v roce 2001. Stal se národním a poté také celosvětovým hitem. Licenci později koupily televize v několika zemích. Nejúspěšnější je americká adaptace, které stanice NBC od roku 2005 vyrobila 201 epizod.

Česká televize pro výrobu seriálu získala licenci BBC a v Tvůrčí producentské skupině Davida Ziegelbauera natočí začátkem roku 2014 prvních šest dílů. Režie se ujme Milan Šteindler.

-mav-