Kampaň „Chodící lidé“ vstoupila do třetí fáze

sobota, 28. prosince 2013, 08:36 Aktuality, Reklama MediaGuru

Sociální kampaň „Chodící lidé“ spustila svou třetí vlnu s názvem „Nedejte na první dojem!“, která začala 25. prosince a poběží celý leden. Jejím cílem je měnit postoj veřejnosti k lidem se zdravotním postižením.

Na rozdíl od předcházejících vln, které pracovaly s metaforou létání jako normální lidskou vlastností a chozením jako druhem postižení, se hlavními postavami letošních spotů stali skuteční lidé. „Kampaň se vrací na zem, mezi naše sousedy, kolegy a kamarády, kteří sice mají nějaké ty zvláštnosti, ale přesto pracují, sportují, věnují se umění, milují, vychovávají děti,“ říká Slávka Hocká z Nadace Sirius, jež je kampaň realizuje. „Tentokrát nebudeme mluvit my, ani najatí herci nebo romantická metafora. Dáme prostor samotným lidem s postižením,“ dodává.

Rozsáhlá sociální kampaň je k vidění v televizi, kde do 29. prosince bude nasazen teaser k nové vlně v podobě rozloučení. Od 29. prosince jej nahradí spoty s neslyšícím taxikářem, nevidomým horolezcem či vozíčkářem, který hraje v představení plném akrobatických prvků. Televizní spoty odkazují na webové stránky www.chodicilide.cz s podrobnými informacemi o komunikaci i řadu názorných videí.

Teaser kampaně

TV spoty ke kampani Chodící lidé

V rámci kampaně rovněž probíhají semináře ve školách a v přípravě je interaktivní výstava Naše cesta, která se bude konat v Brně na začátku léta a v Praze na podzim 2014.

Pod kampaní je podepsána kreativní agentura Jandl. Režie se ujal Mods. O mediální plánování a nákup médií se postarala agentura OMD.

-kch-